s
About Us
Lorem Ipsum is simply dummy text ofering thetonat sunrising printing and typesetting industry seo is partysipati carma. Lorem Ipsum is simply dummy,
Follow Us
 

Визија

Можност за младите талентирани лица, регионален развој, голем раст, комерцијализација на знаењето, секторски развој, поддршка на социјално претприемништво, корпоративно спојување.

МРЦ во Гостивар ќе биде формиран како модел што ќе ги спои на едно место општината, локалните НВО и другите клучни чинители во заедницата во заеднички управен одбор што ќе раководи со програмата и услугите. Со иницијативата за МРЦ ќе се спојат клучните чинители во заедницата за да се реши високата невработеност кај младите во регионот и проблемот со имиграција на младите кои ги напуштаат регионот и земјата. МРЦ ќе нуди и важни обуки што ќе изградат клучни компетенции за работните места што им се потребни на компаниите.

Една од многуте цели на нашиот центар е да им помогне на малите бизниси и старт-ап компании. Ќе има канцеларии каде што старт-ап компаниите ќе можат да работат и да ја разработат својата идеја, со помош од нашите искусни ментори.

Мисијата и целите на фазите пред-инкубација и инкубација се: можности за млади талентирани лица, регионален развој, голем раст, комерцијализација на знаењето, секторски развој, поддршка на социјалното претприемништво, корпоративно спојување.

Font Resize
Click to listen highlighted text!