s
About Us
Lorem Ipsum is simply dummy text ofering thetonat sunrising printing and typesetting industry seo is partysipati carma. Lorem Ipsum is simply dummy,
Follow Us
 

Нашата мисија

е да креираме можности за младите преку организирање обуки, поддршка во барањето работа и преку создавање на сосема нова мрежа на млади и работодавачи.

Мисијата на центарот е да креира можности за младите преку организирање обуки, поддршка во барањето работа и преку создавање на сосема нова мрежа на млади и работодавачи. Центарот ќе биде и иновациски хаб со иновативни програми за обука што ќе ги поддржат младите да најдат работа од иднината, особено во ИТ секторот, а во исто време ќе го поддржува и развојот на старт-ап бизнисите.

Главната цел на центарот е да ги спои клучните чинители во заедницата за да се реши големата невработеност кај младите во регионот и проблемот со имиграција на младите кои го напуштаат регионот и земјата.

Друга важна цел на МРЦ е да најде и одбере надежни МСП од полошкиот регион, да работи со нив во нивното опкружување или во МРЦ центарот, да организира обуки за додадена вредност што ќе им помогнат да ја подобрат својата продажба и да добијат пристап до други пазари, како да бидат подготвени за инвеститорите и финансиски свесни за својот бизнис, и како да најдат, преговараат и договорат инвестиција од потенцијален инвеститор.

Font Resize
Click to listen highlighted text!