s
About Us
Lorem Ipsum is simply dummy text ofering thetonat sunrising printing and typesetting industry seo is partysipati carma. Lorem Ipsum is simply dummy,
Follow Us

Blog

ОТВОРЕН ПОВИК (Тренер на полето Пост Ковид 19 Бизнис раст и финансирање)

iCan бара да ангажира тренер за обука за раст на бизнисот и финансирање Post Covid 19 за потребите на проектот.

Се очекува обучувачот да одржи дводневен вебинар на кој главната цел на iCan како Младински Pесурсен Центар за Полошкиот Регион е да помогне во вработувањето на младите од регионот.

Целна група: Бизниси во Полошкиот регион

Идејата на обуката е:

  • Мапирање на проблемите со кои се соочуваат бизнисите по пандемијата COVID 19 и трансформирање на истите во предизвици што можат да отворат простор за иновации доколку тие проблеми се решат.
  • Олеснување на пристапот до финансии, преку искористување на нивната инвестициска подготвеност и подготовка на нивното портфолио за инвестиции, финансирање и прибирање капитал.
  • Како да соберете средства за раст на бизнисот: позајмувајте од банка, ангели инвеститори, групно финансирање, користете сопствени пари, како и грантови за мали бизниси.

Неговата/нејзината задача ќе биде да го олесни учењето преку работилница каде што локалните компании кои користат методологии на Google Design Sprint ќе научат како да се приспособат на промените, да иновираат под притисок и да добијат спремни за инвестиции.

На првиот ден од вебинарот предавачот ќе спроведе теоретски преглед на работилницата за проблеми со мапирање, нивна трансформација во идеи и генерирање pitch decks кои се подготвени за инвестирање. Презентација на сите финансиски програми и грантови по области и индустрии.

Следниот ден сето она што е научено претходниот ден ќе биде имплементирано во работилницата за учење  каде учесниците ќе добијат целокупен краен резултат – акционен план за развој на идејата и подготoвка за инвестирање pitch deck за истата.

Очекувани резултати

Од компаниите по обуката се очекува да знаат какви грантови и финансии се достапни за нивната индустрија и како да аплицираат за нив. Начин за презентација пред инвеститорите за проширување на индустијата.

Исто така, ќе можат да аплицираат за финансии на натпревари во пич дек, фондови и други извори на финансии презентирани во нашата земја.

Исто така, тие ќе бидат подготвени да се претстават пред инвеститорите во однос на меките вештини и говорот на телото.

Предавачот ќе биде одговорен за:

  • Организирање и доставување висококвалитетен наставен материјал и евалуација на успешноста на учесниците;
  • Совети и поддршка за учесниците;
  • Финален извештај за спроведување на постапката по примопредавањето.

Краен рок за пријавување 11.05.2022 година.

За да аплицирате за оваа позиција, испратете ни ги потребните документи: (CV, Мотивациско писмо и Работен план на работилницата два дена одделно)

на: ican@seeu.edu.mk

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Font Resize
Click to listen highlighted text!