s
About Us
Lorem Ipsum is simply dummy text ofering thetonat sunrising printing and typesetting industry seo is partysipati carma. Lorem Ipsum is simply dummy,
Follow Us

Blog

ОТВОРЕН ПОВИК (експерт/предавач од областа на Full-Stack Web Coding and Development)

iCan бара да ангажира еден експерт/предавач во областа на Full-Stack Web Coding and Development со техничка база за веб-развој и програмирање, кој е подготвен да го сподели ова знаење и страст во 6-неделна програма. Апликантите ќе треба да му ја достават на iCan наставната програма на курсот и планот за имплементација што ќе ги артикулира севкупните ToR барања вклучувајќи ја предложената методологија, јасна временска рамка и споделување на процесите.

Методологија и поле на дејствување

Од предавачот се очекува да:

Креирајте методологија и динамика за Full Stack Web Development курсот, научете ги учесниците да креираат веб-страници, научете ги учесниците да програмираат во JavaScript, зајакнете го кај учесниците решавањето проблеми со програмирање, научете ги учесниците за концептот клиент/сервер.

Очекувани резултати по обуката:

Студентите треба да бидат способни за:

 • Креирање функционални веб-страници;
 • Разбирање на различните типови на функционалност на JavaScript;
 • Применување на различни начини на програмирање;
 • Тимска работа.

Предавачот ќе биде одговорен за:

 • организација и испорака на висококвалитетен наставен материјал и евалуација на успешното ниво на студенти;
 • Совети и поддршка за студентите и компаниите во текот на курсот;
 • Финален извештај за спроведување на постапката по завршување на процесот на примопредавање.

Услови за искуство и вештини на ментори:

Диплома од областа погодна за обуката;

Над 2 години искуство во областа на обука и менторство на средношколци;

Теоретско и применето искуство поврзано со екосистеми за иновации и стартапи;

Способност за самостојно работење и во ситуации со тесна динамика и тесни  интерперсонални комуникациски и консултантски вештини.

Ова е позиција со скратено работно време, потребна е посветеност од 6 часа неделно. Програмата за обуката треба да го опфати сленото:

 • Дизајнирајте, имплементирајте, објавувајте и одржувајте веб-локации користејќи јазици за пишување или скриптирање, алатки за создавање содржина, алатки за управување и дигитални медиуми;
 • Објаснете како да организирате конзистентна и функционална веб-локација и од корисничка и од деловна перспектива;
 • Оценете го кодот за валидност и структура што ги исполнува индустриските стандарди;
 • Тест код за компатибилност на прелистувачот и уредот;
 • Работете со интерфејси за програмирање на апликации (API), објаснете што можат да прават и како да ги користат;
 • Изградете веб-апликации и препознајте и објаснувајте веб-програмирање, јазици за кодирање, веб-протоколи, рамки и стандарди;
 • Користете библиотеки;
 • Објаснете ги вештините потребни за напреден и заден развој и како тие работат заедно.

Специфични должности на инструктор:

 • Развијте и/или ажурирајте програма за курсеви во консултација со iCa;
 • Подгответе и испорачувајте онлајн материјали за курсеви и проценки за учење во доделениот формат;
 • Користете ја Google Classroom / Moodle како платформа за поддршка на курсот;
 • Соопштување на целите на наставата и конкретните резултати од учењето на учениците;
 • Оценете ги постигањата на учениците за конкретни резултати од учењето;
 • Останете актуелни во однос на професионалното знаење од областа на практиката;
 • Навремено да ги завршите бараните административни задачи вклучувајќи: комплетирање на сите документи за вработување,поднесување ажурирани наставни планови;
 • Дизајнирајте интерактивни и мотивациони активности во училницата за целосно вклучување на учесниците и за зајакнување на учењето на учениците;
 • Управува и ги доставува курсевите на студентите на начин што предизвикува размислување во нашиот онлајн систем за управување со учењето;
 • Дејствува како технички ментор кој ги води студентите на техничко патување до откривање.

Краен рок за пријавување  14.12.2021 година

За да аплицирате за оваа позиција, испратете ни ги потребните документи на: ican@seeu.edu.mk

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Font Resize
Click to listen highlighted text!