s
About Us
Lorem Ipsum is simply dummy text ofering thetonat sunrising printing and typesetting industry seo is partysipati carma. Lorem Ipsum is simply dummy,
Follow Us

Blog

ОТВОРЕН ПОВИК (експерт/предавач во областа на односите со јавноста – ефективна комуникација)

iCAN бара да ангажира еден експерт/предавач во областа на односите со јавноста – ефективна комуникација) кој ќе реализира едно предавање во гореспоменатата област за потребите на проектот.

Кандидатите ќе треба да достават до iCAN презентација поврзана со темата што ќе биде дел од предавањето.

Методологија и поле на дејствување 

Од експертот/предавачот се очекува:

Да создадете методологија и динамика поврзана со предавањето, научете ги учесниците за ПР и ефективна комуникација, да обучи за ефективноста на комуникацијата и како тоа зависи од три фактори: содржина, контекст и примач.

Функции на комуникација, организациска комуникација, вербална и невербална комуникација.

Очекувани резултати

По предавањето учесниците треба да бидат способни:

Обрнат целосно внимание кога комуницираат, информираат и инспиририраат, практикуваат активно слушање, разлика помеѓу ефективна комуникација и слушање и развибаат ефективни комуникациски вештини.

Предавачот ќе биде одговорен за организација и испорака на висококвалитетен наставен материјал.

Барања за искуство и вештини за експерти/предавачи

Диплома во област погодна за обука.
Искуство во областа на обука и менторство.
Теоретско и применето искуство поврзано со ефективна комуникација за односи со јавноста.
Одлични интерперсонални комуникациски и консултантски вештини.

Краен рок за пријавување 23.10.2021

За да аплицирате за оваа позиција, испратете ни ги потребните документи на: ican@seeu.edu.mk

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Font Resize
Click to listen highlighted text!