s
About Us
Lorem Ipsum is simply dummy text ofering thetonat sunrising printing and typesetting industry seo is partysipati carma. Lorem Ipsum is simply dummy,
Follow Us

Blog

ПОВИК ЗА ЕКСПЕРТ / ПРЕДАВАЧ ОД ОБЛАСТА НА ПРОФЕСИОНАЛИЗАМ, МЕНАЏИРАЊЕ НА ОДНЕСУВАЊЕТО И КОМУНИКАЦИЈА (краен рок за аплицирање 23.12.2020)

iCAN има потреба за ангажирање на еден експерт / предавач од областа на Професионализмот, менаџирање на однесувањето и комуникација, за предавање на 5-дневен курс во смерот на Професионализмот, менаџирањето на однесувањето и комуникацијата.

Апликантите ќе треба да му достават на iCAN наставна програма за обуката и план за имплементација кој ќе ги артикулира целокупните барања за ToR-от вклучувајќи ја и предложената методологија, јасна временска рамка и споделување на процесите.

Методологија и поле на дејствување

Од предавачот се очекува да:

Создаде методологија и динамика за обуката на тема Професионализмот, менаџирање на однесувањето и комуникација, да ги научи компаниите и невработените лица за основните вештини за комуникација и однесување, да ги научи како луѓето може да ги користат овие вештини за да станат подобри колеги во нивните компании и на работното место и исто така, да даде извештај по завршувањето на обуката.

Очекувани резултати:

Да ги научи студентите во врска со Професионализмот, менаџирање на однесувањето и комуникација.

По обуката, студентите треба да научат за:

  • Професионалното и етичкото однесување во работното место;
  • Потребите на менаџментот, однесувањата и барањата на клиентите;
  • Директна комуникација со колегите и клиентите;
  • Вербална комуникација;
  • Невербална комуникација;
  • Комуникација во пишана форма.

Предавачот ќе биде одговорен за организација и испорака на висококвалитетен наставен материјал и проценка на успешноста на учесниците на различен аудиториум на студенти, вклучувајќи ги и невработените лица и компаниите.

Совети и поддршка за студенти и компании за време на курсот.

Конечен извештај за спроведувањето на процесите по завршувањето на процесот на предавање.

Критериуми за искуство и вештини на Предавачи:

М.А. или М.С. (препорачливо Доктор на науки) во поле соодветно на обуката. Искуство во предавање на курсеви кои се практично ориентирани за планирање на додипломско или постдипломско ниво.

Академско искуство (најмалку 5 години) и применето искуство поврзано со Професионализмот, менаџирање на однесувањето и комуникација.

Теоретско и применето искуство поврзано со екосистемите за иновации и стартапи;

Способност за самостојна работа и во ситуации со тесна динамика и тесни рокови;

Одлични меѓучовечки вештини за комуникација и консултации.

Контакт:

ican@seeu.edu.mk

+389 78 358 335

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Font Resize
Click to listen highlighted text!